Vieraskirja

17 vastausta artikkeliin “Vieraskirja”

 1. MM

  Hei, ajattelin vain kysyä, että mitä kaikkia osia olet dubannut elämäsi aikana? Kiitos, olet mahtava dubbaaja!

  1. Sari Ann

   Kiitos piristyksestä MM! : ) Löydät CV:ni täältä kotisivuiltani klikkaamalla kohtaa BIO ja Curriculum Vitae. Sieltä selviää varmaankin parhaiten, hieman puutteellisista tiedoista huolimatta, mitä äänitöitä olen tehnyt. Uusimpia tuotantoja joissa olen saanut olla mukana ovat mm Helinä-keiju ja kadonnut aarre (Lyria) ja 11.2. ensi-iltaan tuleva Disneyn uusin animaatio Kaksin karkuteillä (Gothel-äiti).

 2. Jesse

  Moi Sari! Loistava työsi on todellakin huomattu ääninäyttelijänäkin. Mieleenpainuvimpana tietysti Ash Ketchum, jota silloin Pokemon-suomidubbien alkuaikoina dubbasit käsittämättömän hyvin.

  Nuoren pojan saappaisiin hyppääminen oli varmasti haasteellista, mutta varmasti kannatti! Harmittavaa oli että ääninäyttelijätiimi vaihtui, mutta haluan sinun tietävän että työtäsi kyseisessä roolissa yhä arvostetaan ja vanhoja Pokemon-jaksoja yhä katsellaan.

 3. Aki

  Olit kyllä maailman paras Ash Ketchum. Sinä ja Kiti Kokkonen teitte erinomaista yhteistyötä Ashinä ja Mistynä Pokémonissa. Harmittaa, kun Ashin äänenä on nykyisin Hanna Savikko, jonka ääni ei miellytä minua. Satutko tietämään, miksi Ashin ääni vaihdettiin? Halusitko itse lopettaa vai päättikö Pauli Virta vain, että vaihdetaan ääniä? Haluaisitko palata Ashin rooliin? Lopuksi haluan kysyä, oletko sukua muusikko/dubbaaja Sasu Moilaselle?

  1. Sari Ann

   Hei Aki!

   Aloitan vastaamisen helpoimmasta päästä, eli emme ole ainakaan minun tietääkseni Sasun kanssa sukulaisia keskenämme. Olemme toki törmänneet työn merkeissä aina silloin tällöin, ohimennen.

   En vastaa tuotantojen äänivalinnoista, mutta on tietysti harmi jos Pokémon-sarjan ystävänä nämä aikoinaan tehdyt ääninäyttelijävalinnat eivät tietyiltä osin sinua miellytä. Uskon kuitenkin että näissä asioissa on ”niin monta mieltä kuin on miestäkin…” Uskon, että nykyisillä tekijöilläkin on omat faninsa. Se on varmaan vähän niin, että kun korva on tottunut kuulemaan hahmon ensin tietynlaisena, on muutos aina vaikeaa sulattaa. Nykyinen työryhmä on tehnyt sarjaa jo pidempään kuin alkuperäinen porukka ja monille sarjaan myöhemmin tutustuneille tämä nykyinen työryhmä on juuri se ainoa oikea. Minulla on onnekseni nykyään työn alla muita hahmoja, jotka ovat minulle yhtä tärkeitä kuin Ash oli aikoinaan. Lopetin Ashin dubbaamisen kun sarjan silloinen tuotantofirma muutti toiselle paikkakunnalle. Pauli Virta antoi minulle mahdollisuuden ja avasi siten tien dubbaajaksi, josta olen kiitollinen. Kiti Kokkonen on maailman paras ”yhteistyöntekijä” : )

 4. Johanna

  Hei Sari! Olen nähnyt monia elokuvia missä sinä olet ääninäytellyt ja minusta olet tehnyt upeaa työtä. Erityisesti muistan Pokemonista Ash Ketchumin. Vieläkin katselen vanhoja Pokemon jaksoja. Kyllä Kiti Kokkonen ja Juha Paananen tekivät myös hyvää työtä. Ääninäytteleminen Pokemonissa oli varmasti hauskaa. Vieläkin harmittaa että ääninäyttelijät vaihtuivat ja uusiin on ollut vaikea tottua. Mutta hyvää talvea ja voi hyvin!

 5. Minna ja lapset

  Oli pakko googlata… Kaksin karkutiellä leffan Gothel on mainio!

 6. Togepi

  Hei:) äänesi tulee aina olemaan yksi rakakimpia muistoja lapsuudestani ja kiitokset siitä. Mutta eräässä haastattelussa kerroit, että et ole nähnyt Ashin nykyistä ääninäyttelijää ennen, paitsi sen yhden kerran ku teillä molemmilla oli tauko. Mutta anteeksi, jos olen väärässä, mutta ettekö molemmat ääninäytelleet Pokemon leffassa Celebi metsän ääni ja Hanna Savikkohan oli vielä merkittävässä roolissakin kyseisessä elokuvassa. Ettekö edes silloin törmännet?

  1. Sari Ann

   Hei Togepi! Dubbaukset äänitetään rooli kerrallaan ellei kyseessä ole joukkokohtausten tai ”köörien” äänitykset, jolloin studiossa voi olla yhtä aikaa esim. kolme dubbaajaa. Tämän takia käy usein niin, että saman sarjan tai elokuvan dubbaajat eivät tapaa studiossa toisiaan. En siis tosiaan ole törmännyt Hannaan kuin tuon haastattelussa mainitsemani yhden ainoan kerran. Uskon, että tapaamme kyllä vielä uudestaan : )

 7. Siiri

  Moi Sari! olet kyllä sopinut monen animaatio hahmon rooliin, Ash Ketchum on niistä varmasti tunnetuin tänä päivänä,Muuten etkös sinä ollut dubbaamassa My little pony sarjassa Scootaloota?

  1. Sari Ann

   Kiitos Siiri, Scootaloo on tuttu hahmo kyllä ja jaksoja äänitettiin lisää tänäkin keväänä. Tuon Ash Ketchumin osalta mainitsisin kuitenkin vielä varulta, että kyseistä hahmoa on jo useita vuosia dubannut Hanna Leino. Itse olin mukana sarjan dubbausremmissä yli kymmenen vuotta sitten.

 8. Sari Ann

  Maila ja Aki,

  Hukkasin ilahduttavan viestinne! Olin vastamaassa siihen ja… Anteeksi. Mutta siis ensinnäkin kiitos viestistäsi Maila. Ja pahoitteluni, että vastaaminen hieman venähti nykyisestä elämäntilanteestani johtuen. Ovat jääneet hieman paitsioon nämä sivut, mutta yritys on kova saada parannusta näihinkin kolme vuotta myöhässä oleviin päivityksiin täällä 🙂 Mainitsemasi musiikkiterapian kurssihan oli loistava ja suoritin sen samaisen appron kuin sinäkin. Musiikkikasvatuksen opintoni jäivät muutamia työläitä opintoviikkoja vajaaksi kun sitten siirryin lennossa Helsinkiin musiikkiteatteriopintojen pariin. Pääkaupunkiseudulla on nykyään työ ja perhe, johon kuuluu kolmevuotias poika, mies ja koira. Teatteri vaihtui lapsen myötä kiinteistönvälitykseen, jota teen myös suurella intohimolla. Eli vastaukseni kysymykseesi nykyisistä toimistani on: ääntä, ääntä, ääntä ja kiinteistönvälitystä kodinhoidon ja perheen lisäksi. Mutta on konserttejakin aina välillä. Tänään olimme Jarkko Toivosen bändin kanssa Kanneltalossa ja syksyllä Jättiläisen kanssa Jyväskylän kaupungiteatterissa ja lisäksi Jarkon kanssa Caisan kulttuurikeskuksessa Helsingissä. Notta kaikenlaista tapahtuu joka rintamalla. Hienoa kuulla, että sinä olet työllistynyt kovasti kilpaillulla ja mielenkiintoisella alalla! Kaikkea hyvää sinulle ja intohimoiselle animaatiodiggariystävällesi Akille! Tule/tulkaa moikkaamaan, jos osumme joku päivä samoihin rientoihin 🙂

 9. Ella

  Rio 2 leffa on perheemme suosikkeja ja Gabi huippuhahmo. Terkut Tampereelta!

 10. Mummeli

  Jättiläisen konsertti oli uskomaton ja järisyttävä. Itkusta ei meinannut tulla loppua. Kiitos kertakaikkisen upeasta illasta.

 11. Roosa

  Moi! Moni onkin näköjään jo sanonut samaa mitä itse olin tulossa kehumaan, että olit aivan huikean hyvä Pokemonin Ashin roolissa. En yhtään ihmettele hehkutusta, olihan Pokemon niin tärkeä meille 90-luvulla syntyneille… Olen toki kuullut muitakin dubbauksiasi ja ne ovat kaikki mahtavia, mutta Ash on tietysti lähinnä sydäntä ja en usko, että parempaa ääninäyttelijää olisi voinut hänelle Suomesta löytää! 🙂 Haluaisin kysyä, osaatko vielä tehdä Ashin äänen? Vai unohtuuko se miltä jokin hahmo kuulostaa, jos sitä ei tee pitkään aikaan? Kiitos etukäteen ja hyvää loppuvuotta! 🙂

  1. Sari Stolt

   Moikka Roosa, ja kiitos viestistäsi. Ash oli ensimmäisiä dubbausrooleja joita olen saanut tehdä ja myös minulle itselleni siitäkin syystä merkityksellinen. Tuolloin äänitykset tehtiin vielä kelanauhalle ja digitalisoitumisen myötä tuotannot ovat nopeutuneet ja helpottuneet. Ensimmäisiä Ash-hahmon suomenkielisiä äänityksiä tehtiin useiden tuntien ajan per äänityssessio, joka oli pojan ääntä ja energiaa matkien rankkaa
   puuhaa 🙂 Kyllä hahmo on aika hyvin muistissa, toki nyanssit ovat päässeet jo vuosien varrella unohtumaan, onhan hahmoa jo vuosien ajan dubannut kollegani Hanna Leino. Referenssiäänet auttavat dubbaajaa muistamaan hahmon, mikäli edellisestä äänityssessiosta on kulunut tovi. Ikä ei ole vielä toistaiseksi tehnyt tepposiaan, joten pikku pojan dubbaukset sujuvat mukavasti edelleen 🙂 Onnellista Uutta Vuotta 2016 Sinulle Roosa!

 12. Valittu tai ei mutta paleltaa silti….

  Voi kumpa voisit dubata taas Ashiä… Voi kumpa se olisi mahdollista. Kiitos rakkaista vuosista Ashinä… Onneksi kaikki kolme Pokemon leffaa on vielä alkuperäisillä äänillä tehty. Niitä katsoo vieläkin niin mielellään. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *